Caldo de pollo "Indianilla"

Caldo de pollo "Indianilla"

Hello everybody, hope you are having an incredible day today. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Caldo de pollo "Indianilla". It is one of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.

Caldo de pollo "Indianilla" is one of the most popular of current trending meals in the world. It is easy, it is quick, it tastes delicious. It's enjoyed by millions daily. They are fine and they look wonderful. Caldo de pollo "Indianilla" is something which I have loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Caldo de pollo "Indianilla", starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Caldo de pollo "Indianilla" delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have Caldo de pollo "Indianilla" using 13 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.

En 1898, en la zona de lo que hoy se conoce como la Colonia Doctores en la Ciudad de México, se establecieron patios de reparación de los nuevos tranvías eléctricos que el presidente Porfirio Díaz inauguraría en 1900, estos fueron llamados los talleres de Indianilla.

Entonces una señora tuvo la idea de comenzar a vender caldo de gallina con arroz y garbanzo, para los conductores que terminaban su turno muy tarde por la noche y los que comenzaban a trabajar en la madrugada, la idea fue un éxito y las vecinas del lugar comenzaron a poner puestos de caldo también.

Para la tercera década del siglo XX este lugar se convirtió en un sitio con mucha vida nocturna, después de ir de fiesta las personas solían comer en los puestos de madera donde se servían estos caldos que con el tiempo se volvieron famosos y ahí acudían lo mismo obreros, que banqueros, artistas famosos como Pedro Infante, Jorge Negrete o el director de cine Luis Buñuelo otro personaje famoso el cantante Chava Flores en su canción de 1959 “Sábado Distrito Federal” hace una mención de esta comida en una de sus frase llámandolos “los caldos esos de la madrugada”.

Aquí la receta de una versión de “los caldos esos de la madrugada”, un platillo muy rico con sabor al México del pasado.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Caldo de pollo "Indianilla":

  1. c/n pechuga de pollo. (puedes utilizar otras piezas de pollo también)
  2. 1/2 taza arroz
  3. 1 taza garbanzos cocidos
  4. c/n cilantro
  5. c/n consomé de pollo
  6. 1/2 cebolla mediana
  7. 1 diente ajo grande
  8. para acompañar:
  9. c/n tortillas de maíz
  10. c/n cilantro
  11. c/n cebolla
  12. c/n chile serrano picado
  13. 1 1/2 litro agua

Steps to make to make Caldo de pollo "Indianilla"

  1. Pon a hervir en una olla el agua con el ajo y la cebolla.
  2. Remoja el arroz por 15 minutos en agua caliente, enjuágalo en agua fría hasta que el agua salga clara. Reserva.
  3. Cuando hierva añade el pollo, retira la espuma que sale, déjalo cocer por 30 minutos.
  4. Añade una cucharada de sal o de consomé de pollo, pasado este tiempo añade el arroz.
  5. Deja hervir por unos 10 minutos, añade los garbanzos cocidos y el cilantro.
    Verifica el sazón, si es necesario añade un poco más de consomé de pollo. Agrega el cilantro y deja cocinar por 10 minutos más.
  6. Para este momento todo estará perfectamente cocido.
    Sirve con cebolla y chile serrano en cubitos, cilantro picado y limón, acompaña con tortillas de maíz.

As your experience and confidence grows, you will discover that you have a lot more natural control over your diet and adjust your diet regimen to your individual tastes with time. Whether you intend to serve a dish that makes use of less or more ingredients or is a bit essentially hot, you can make basic modifications to attain this goal. In other words, start making your recipes in a timely manner. When it comes to fundamental food preparation abilities for newbies you don't require to learn them however only if you understand some simple cooking methods.

This isn't a full overview to fast as well as simple lunch dishes however its great food for thought. With any luck this will certainly obtain your creative juices flowing so you can prepare tasty meals for your family members without doing way too many square meals on your journey.

So that's going to wrap this up with this special food Step-by-Step Guide to Make Quick Caldo de pollo "Indianilla". Thanks so much for your time. I am sure that you can make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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